Taha’nın Dünyası’ndan Birgün

Herkese merhaba,

 

Uzun zamandır yazmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir yazı için geçtim bilgisayar başına. Taha için kullandığımız ürünler, günlük rutinlerimiz, gece uyku saatimiz, nasıl uyuduğumuz ve bunun gibi bir çok soru alıyorum. Gittikçe büyüyen bir aile olduğumuza inandığım ve paylaşmanın herkese faydalı olduğunu düşünüğüm için ufak tefek hayatımızda olan bitenleri bir blog yazısıyla sizinle paylaşmak istedim.

 

Öncelikle Taha Uras tam da yarın 15 aylık bir bebek oldu.Bebek mi yoksa çocuk mu derseniz hem bir bebek gibi hala bizlere muhtaç ama çocuk gibi de kendi kendine yetebilen bir kişilik diyelim:)

Artık bizim gibi yemek yemeğe başladı küçük beyimiz. Kahvaltı menümüz ilk günkü aslında hiç değişmedi. Nedense kahvaltı dışında katı gıdaları rahatlıkla yiyebilen biri olsada kahvaltı da hala bulamaç gibi tüketmeyi tercih ediyor. Labne, lor, bebek ekmeği, cici bebe, muz yada herhangi bir mevsim meyvesi bazen içine kayısı bazen hurmayı blenderdan geçirip veriyoruz. Çok nadirde olsa omlette yiyoruz. Etrafımızda bebek sahibi olan herkes bebekleri ilk uyandığında ilk öğün sütünü verip bikaç saat sonra ek gıda verdiğini söylesede biz bunu hiç uygulamadık. Hangisi doğru bilemiyorum ama herkes kendi bebeğinin düzenini kurmalı tabiki. Eskiden her öğünümüzün saati olsada Taha ayaklanıp, uyku saatleri değiştiğinden beri herşey karman çorman oldu.Yavaş yavaş gündüz tek uykuya geçmeye başladık. Bu yüzden saat 12 civarı sütümüzü içip uyuyoruz. Uyandığımız zaman biraz bekledikten sonra öğlen yemeğimizi yiyoruz. Öğle sonrası meyve, kraker destekleriyle akşamı getiriyoruz ve akşam yemeğimizide 19.30 gibi yiyoruz. Uyku öncesi duşumuzu alıyoruz ve 9 buçuk 10 gibi uyurken de gece sütümüzü içip mışıl mışıl uykuya dalıyoruz. Geceleri uyanmalarımız hala devam ediyor. Sebebi diş , rüya diye düşünüyoruz. Ama sabah kahvaltıya kadar başka sütümüzü içmiyoruz:)

Emzik kullanmaya devam ediyormusunuz derseniz evet hala geceleri kullanıyoruz ama artık kendisi tutup ağzına alabildiği için yanına 4 5 adet emzik bırakıyoruz bazen kendi ağlamadan tutup alabiliyor. Hastaneden çıkıp eve geldiğimiz gün ilk ağladığında ağzına emziği vermiştik. Bu yüzden emziğe çabuk alıştı diyebiliriz. Marka olarakta Nuk marka emzik tercih ediyoruz.

 

15 aylık bir bebeği böyle havalarda evde oyalamak gerçekten zor olabiliyor. Bizde bunu gymboree a giderek değerlendiriyoruz. Gymboree konusunda bilgisi olmayanlar için ufak bir not geçiyim. Seviye seviye sınıfları olan, eğitimli hocalarla beraber çocukların oyun oynayıp, eğlenebilidiği bir yer. Şarkılar söyleyip motor becerilerini geliştirdiği oyun alanları var. Level 1(0-6 ay), Level 2 (6-12 ay), Level 3 (10-16 ay), Level 4 (16-22 ay), Level 5 (22-28 ay), Level 6 (28-36 ay), Level 7 (3-5 yaş) gibi play and learn dersleri mevcut.Bunun dışında muzik, sanat, fittness gibi alanlar içinde görüşebilirsiniz.

  

 

Bizim en büyük şansımızda tabiki sitemizin içinde bulunan avm de ‘Magic World’ gibi bir oyun alanı olması. Her yaşa göre oyun ablalarıyla oynayabileceği , isterseniz sizinde girip onlarla oynayabileceğiniz yada işiniz varsa bebişinizi bırakabileceğiniz bir oyun alanı.

     

Geçen gün gittiğimiz Emaar  Alışveriş Merkezi’ndeki Akvaryum’da görülmeye değer. Uzak gelenlere Florya’daki akvaryumada gitmelerini tavsiye ederim. Bu aylardaki bebişler için inanılmaz keyifli ve ilgilerini çeken bir yer olduğunuda söylemeden geçemiycem:)

     

Anne-baba-oğul ilişkimize gelicek olursak, çocuğumuzla çocuk olduğumuz bir anne,babayız. Yeri geldiğinde yerlerde sürünen, yeri geldiğinde oturup çocuk videoları seyrettiğimiz bir aileyiz:) Eşimin ve benim işlerimizin rahat saat aralıklarında olmasıda bizim şansımız.

Şimdilik bir blog yazısının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarım keyifle okuyacağınız hatta sizede fikirler verebildiğim bir yazı olduğunu umuyorum ve şimdilik hoşçakalın diyoruuum. Taha’nın söylemiyle ‘babaaaayyy’ 🙂

hazalkosem
hazalkosem

Hazal Kösem Hakkında

Henüz yorum yok

Yorum Yap

E-Posta Adresinizi Yazın

Dilerseniz HTML etiketleri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> kullanabilirsiniz